Vaassen herdenkt oorlogslachtoffers

Dodenherdenking 2021

 

Covid-19

Ieder jaar organiseert de Oranjecommissie Vaassen een waardige herdenking op 4 mei.

Dodenherdenking in 2021 is 76 jaar na de bevrijding anders, we zitten thuis vanwege Covid-19.

Burgermeester Horn onze voorzitter Peter Verstoep en Broken Wings, hebben een bloemstuk gelegd bij de oorlogsgraven.

Dodenherdenking 2021

Afgelopen 4 mei was de nationale herdenking voor hen die gevochten hebben voor onze vrijheid en daarbij om het leven zijn gekomen.

Een herdenking voor alle Nederlanders die zijn omgekomen door oorlogsgeweld.   

Herdenken in Vaassen doen we ieder jaar op 4 mei om 20:00 uur met 2 minuten stilte bij het monument op het parkeer terrein van Royal Vaassen.

Het is een bijzondere tijd waarin we leven en thuis zitten door het virus covid-19.

Daarom kon onze herdenking en stille tocht vanaf de begraafplaats aan de oude Apeldoornseweg, via het monument van Royal Vaassen naar het monument van Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid op de markt geen doorgang vinden.

De Oranjecommissie Vaasen heeft samen met onze burgermeester en een afgevaardigde van Broken Wings op 4 mei, bloemstukken gelegd bij de graven op de begraafplaats aan de oude Apeldoornseweg.

Voorzitter van de Oranjecommissie Peter Verstoep deed dit samen met burgemeester Horn en dhr. Achterberg om 20:02 na de 2 minuten stilte.

Dankzegging vanuit de Oranjecommissie Vaassen voor de bijdrage van de herdenking aan de  Gemeente Epe, stichting Broken Wings, Hans van Brink fotografie, Vaassen Actief en het Vaassens Fanfare Corps