Vaassen kleurt oranje

Koningsdag 2024

Programma

Vaassen kleurt oranje!

 

 • 10:00 uur Start van de rommelmarkt
 • 10:20 uur Start Oranjerit
 • 10:45 uur Start Vaassens Fanfare Corps richting aubade
 • 11:00 uur Aubade
 • 11:30 uur Huub Cooijmans Entertainment met De magische kast
 • 14:00 uur Skelterrace
 • 16:00 uur prijsuitreikingen verschillende onderdelen
 • 22:00 uur Vuurwerk

Oranjerit

De oranjerit voor Klassieke en bijzondere voertuigen vertrekt vanaf het voorterrein van de Cannenburch. Daar staan ze al om 09.30 uur opgesteld en ze zullen om 10.20 uur vertrekken om ruimte te geven aan de aubade die om 11.00 uur begint. De voorinschrijving voor de voertuigen lijkt al succesvol.

De kosten voor deze prachtige rit zullen €15,- zijn

  Rondgang Vaassens Fanfare Corps

  Hoe kun je een Koningsdag beter beginnen met een muzikale tocht van VFC? Het Vaassens Corps zal rond 10.45 uur vertrekken vanaf de speulbrink  en met een mooie lus naar het voorterrein van kasteel de Cannenburch lopen. De tocht zal via het feest terein naar de Cannenburch marcheren zodat ook de inmiddels opgestarte rommelmarkt getrakteerd wordt op de muzikale klanken.

  Aubade

  De aanvang van de aubade is om 11.00 uur met het hijsen van de vlaggen, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus en het Geldersvolkslied. De burgemeester en de voorzitter van de Oranjecommissie zullen korte toespraken houden op het gezellig aangeklede voorterrein van de Cannenburch. 

  Wat is er nog meer te doen

  Activiteiten voor de kinderen

  Huub Cooijmans De magische kast!

  Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn?

  Deze familievoorstelling, waarmee Huub in 2021 Nederlands kampioen goochelen voor kinderen is geworden, zit boordevol: magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. Dankzij Huub’s jarenlange ervaring als artiest weet hij als geen ander kinderen, maar ook zeker volwassenen te verbazen. Huub haalt alles uit de kast om er een onvergetelijke show van te maken!

   

  Skelter race!

  Vanaf 14:00 uur kunnen kinderen de uitdaging aangaan om het snelste een spectaculair parcours af te leggen. Dat allemaal op een oranje skelter. Wordt jij de snelste coureur op Koningsdag?

  Nog meer activiteiten:

  Er zal een speciale tent ingericht worden waar er naar hartenlust geknutseld kan worden en voor de stoerste gezichten kan je je laten schminken in de Schmink tent. Verschillende springkussen zullen het feest compleet maken!

  Rommelmarkt
  Op de feestweide organiseert de Oranjecommissie Vaassen een gezellige rommelmarkt. Aanmelden  voor een kraam kan door het formulier te downloaden en vervolgens ingevuld in te leveren bij Slijterij Kooijer. (de formulieren zijn ook af te halen bij Slijterij Kooijer)

  Download formulier

  Kermis
  De kermis zal weer neerstrijken op de parkeerplaats voor kasteel de Cannenburgh . Voor de spectaculaire attracties kan je hier terecht op Koningsdag

  Plein café op het Ireneveld
  Een gezellig terras en een muziekje vullen het middagprogramma voor jong en oud. Voor een drankje kan je in de feesttent terecht en er zullen verschillende kramen met een lekker hapje staan. Met een uitzicht op de kinderspelen is dit een gezellig weerzien voor vele Vaassenaren Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van verschillende activiteiten rondom de feestweide zoals onder andere de Oranjerit. Het plein café zal tegen half zes de tap sluiten.

  Vuurwerk
  Om 22:00 uur zal door vuurwerk Klink een schitterende en meer spectaculaire vuurwerkshow afgestoken worden, dit als afsluiting van de Koningsdag.

  Al met al een leuk en gezellig programma voor Koningsdag 2024 in Vaassen. Tot dan!

  Doe mee voor een fantastisch vuurwerk

  Samen met alle Vaassenaren en ondernemers voor een prachtige show!
  In de basis is Koningsdag in Vaassen een feestdag “voor en door” het dorp. In de praktijk betekent dit dat naast een kleine subsidie de dag door de Vaassenaren wordt bekostigd en voor hen wordt georganiseerd.

  Particuliere sponsors

  Zakelijke sponsors

  Maken Koningsdag Vaassen mogelijk

  Speciale dank aan:

  Met dank aan onze sponsors

  Koningsdag Vaassen wordt mede mogelijk gemaakt door: