Vaassen kleurt oranje

Koningsdag 2019

Programma

Vaassen kleurt oranje

  • 10.20 uur start Oranjerit 
  • 10.45 uur start rondgang Vaassens Fanfare Corps 
  • 11.00 uur Aubade
  • 12.00 uur Orange obstacle run
  • 14.00 uur Skelter race
  • 16.00 uur prijsuitreiking van de activiteiten rondom de feestweide en Oranjerit
  • 22.00 uur Vuurwerk

Oranjerit

De oranjerit voor Klassieke en bijzondere voertuigen vertrekt vanaf het voorterrein van de Cannenburgh. Daar staan ze al om 09.30 uur opgesteld en ze zullen om 10.20 uur vertrekken om ruimte te geven aan de aubade die om 11.00 uur begint. De voorinschrijving voor de voertuigen lijkt al succesvol.

De kosten voor deze prachtige rit zullen €10,- zijn

Rondgang Vaassens Fanfare Corps

Hoe kun je een Koningsdag beter beginnen met een muzikale tocht van VFC? Het Vaassens Corps zal rond 10.45 uur vertrekken vanaf de speulbrink  en met een mooie lus naar het voorterrein van kasteel de Cannenburgh lopen. De tocht zal via het feest terein naar de Cannenburgh marcheren zodat ook de inmiddels opgestarte rommelmarkt getrakteerd wordt op de muzikale klanken.

Aubade

De aanvang van de aubade is om 11.00 uur met het hijsen van de vlaggen, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus en het Geldersvolkslied. De burgemeester en de voorzitter van de Oranjecommissie zullen korte toespraken houden op het gezellig aangeklede voorterrein van de Cannenburgh. Ook restaurant ’t Koetshuis zal open zijn en men heeft daar de koffie uiteraard klaar staan.

Wat is er nog meer te doen

 Activiteiten voor de kinderen
De scouting van Vaassen heeft een rijke historie met de Oranjecommissie. Dit jaar zullen zij ook aanwezig zijn met het spectaculaire onderdeel: de klimwand. Ook kan er een broodje worden gebakken.

Sportief? Niet bang om vies te worden? Klaar voor een nieuwe uitdaging en ook nog eens tussen de 6 en 80 jaar oud. Dan moet je hier aan mee doen: de Orange obstacle run en de Skelter race!

Er zal een speciale tent ingericht worden waar er naar hartenlust geknutseld kan worden en voor de stoerste gezichten kan je je laten schminken in de Schmink tent. Verschillende springkussen zullen het feest compleet maken!

Rommelmarkt
Op de feestweide organiseert de Oranjecommissie Vaassen een gezellige rommelmarkt. Aanmelden  voor een kraam kan door het formulier te downloaden en vervolgens ingevuld in te leveren bij Slijterij Kooijer. (de formulieren zijn ook af te halen bij Slijterij Kooijer)

Download formulier

Kermis
De kermis zal weer neerstrijken op de parkeerplaats voor kasteel de Cannenburgh . Voor de spectaculaire attracties kan je hier terecht op 25,26 april en op Koningsdag!

Plein café op het Ireneveld
Een gezellig terras en een muziekje vullen het middagprogramma voor jong en oud. Voor een drankje kan je in de feesttent terecht en er zullen verschillende kramen met een lekker hapje staan. Met een uitzicht op de kinderspelen is dit een gezellig weerzien voor vele Vaassenaren Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van verschillende activiteiten rondom de feestweide zoals onder andere de Oranjerit. Het plein café zal tegen half zes de tap sluiten.

Vuurwerk
Om 22:00 uur zal door vuurwerk Klink een schitterende en meer spectaculaire vuurwerkshow afgestoken worden, dit als afsluiting van de Koningsdag.

Al met al een leuk en gezellig programma voor Koningsdag 2019 in Vaassen. Tot dan!

Doe mee voor een fantastisch vuurwerk

Samen met alle Vaassenaren en ondernemers voor een prachtige show!
In de basis is Koningsdag in Vaassen een feestdag “voor en door” het dorp. In de praktijk betekent dit dat naast een kleine subsidie de dag door de Vaassenaren wordt bekostigd en voor hen wordt georganiseerd.

Particuliere sponsors

Zakelijke sponsors

Maken Koningsdag Vaassen mogelijk

Speciale dank aan:

Met dank aan onze sponsors

Koningsdag Vaassen wordt mede mogelijk gemaakt door: